jueves, 28 de noviembre de 2013

FEAPS llança una campanya per visibilitzar la contribució de les persones amb discapacitat intel·lectual en temps de crisi

• FEAPS inicia aquesta campanya per reivindicar la plena ciutadania del col·lectiu i denunciar situacions de discriminació a què es veuen sotmeses.
• Coincidint amb l'Any de la Participació i l'aniversari de les reivindicacions del 22N de l'any passat, FEAPS convida a ser #SÚPERPERSONES: un moviment de valors, solidaritat i justícia per construir un món millor.
herois feapsEl 22N de l'any passat, FEAPS (Confederació Espanyola d'Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual), de la qual Dincat n'és membre, va endegar la campanya reivindicativa "No vull desaparèixer", denunciant l'impacte que la crisi està tenint sobre les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament (DID) i les seves famílies. En aquella ocasió, milers de persones van sortir al carrer a tot Espanya per denunciar les retallades en les ajudes i suports.
Commemorant aquesta data, i dins l'Any de la Participació FEAPS 2013, aquest moviment associatiu llança ara una nova campanya per fer visible la important contribució que moltes persones amb DID estan fent per millorar la seva situació i la dels qui l'envolten en aquests temps de crisi perquè deixi de veure al col·lectiu com un problema social.
La campanya juga amb el concepte de súperherois, éssers "especials" que volen mostrar al món els seus "súper poders". Però aquests "súper poders" no són els que s'acostumen a adjudicar a les persones amb DID sinó d'un altre tipus: ensorrar els prejudicis, mostrar-se com una persona més, reivindicar la seva plena ciutadania, voler participar en la societat com la resta de persones. En definitiva, no són herois ni malfactors sinó que volen ser #SÚPERPERSONES i convidar els altres a ser-ho també.
Al costat d'això, FEAPS no vol obviar el risc d'exclusió a què segueixen veient sotmeses aquestes persones amb la crisi, i la pervivència de multitud de situacions de discriminació que vulneren alguns dels seus drets fonamentals com el del sufragi, la informació, la participació social, gaudir del seu temps d'oci, l'accés a serveis bàsics en igualtat de condicions , etcètera.
En aquest sentit, FEAPS segueix advertint que la situació socioeconòmica i les polítiques actuals estan fent perdre a les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament qualsevol garantia en la cobertura de suports i serveis per a l'autonomia personal, el que suposa una minva en l'exercici seus drets. És especialment preocupant la reducció dels serveis socials i la desigual tramitació de la legislació de Lleis de Serveis Socials, que s'afegeix a la reducció de les prestacions per motiu de la dependència. També és especialment preocupant la desaparició de les polítiques de discriminació positiva en l' àmbit de l'ocupació i la pèrdua de drets en terrenys com l'educació, la futura legislació condemna a nens i nenes amb discapacitat a la segregació i l'exclusió.

DESCOBREIX EL VÍDEO DE LES #SÚPERPERSONES AQUÍ