jueves, 31 de octubre de 2013

“M’agrada ajudar”
Projecte companys de suport de l’Associació Sant Tomàs.

L’Associació Sant Tomàs ha presentat aquest projecte pioner a l’Estat, finançat per la Comissió Europea i en què Dincat col·labora. A través d’aquesta iniciativa, persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament comparteixen les seves experiències i ofereixen el seu suport a altres companys també amb diversitat funcional.

Dincat i Sant Tomàs treballen en l’elaboració d’una proposta formativa perquè altres entitats interessades  s’hi puguin sumar i portar-la endavant.
Sant Tomàs"Em serveix per ajudar a altres persones i per ajudar-me a mi mateixa" explica Núria Molas, companya de suport del projecte europeu TOPSIDE a la jornada de presentació d'aquesta iniciativa de l'Associació Sant Tomàs, finançada per la Comissió Europea. "És tot un orgull que una entitat que forma part de Dincat porti a terme un projecte innovador i pioner a tot l'Estat. Sempre hem donat, i continuarem donant suport, a aquells projectes que promoguin la inclusió del nostre col·lectiu i a aquelles iniciatives que l'empoderin i el facin partícip de tot el que l'envolta, donant-li veu i capacitat de decisió" ha assegurat Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, durant l'acte, que ha tingut lloc a la Casa del Mar a Barcelona.
Els companys de suport són un projecte novedós que consisteix a formar persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament perquè siguin un suport per a altres companys del mateix col·lectiu. "Ha de ser una persona de confiança,  amb capacitat per relacionar-se amb els altres i que sàpiga respectar l'opinió i la decisió dels altres, entre moltes altres habilitats. La relació ha de ser d'igual a igual" argumenta Ana Gutiérrez, directora del projecte, que matisa ningú queda exclòs pel seu grau de discapacitat. A les persones se les forma en diferents àrees de la vida quotidiana (feina, lleure, llar, salut, benestar, educación, drets i deures, etc) i aprenen habilitats com la comunicació, l'empatia, com afrontar situacions imprevistes, etcètera. Els companys de suport compten amb uns recursos educatius innovadors, una base de dades d'exercicis creatius i un programa educatiu flexible.
Dincat i Sant Tomàs treballen en l'elaboració d'una proposta formativa per a altres entitats que estiguin interessades a portar endavant el projecte.

viernes, 4 de octubre de 2013

Nou Bloc:  Dincat PCP - Serveis Centrats en la Persona

Ahir es va  presentar oficialment el blog de Dincat PCP, espai virtual que intentarà aglutinar i compartir informació relacionada en l'àmbit de l' Atenció centrada en la persona, PCP i la seva metodologia.

Amb aquest bloc, es vol oferir un espai obert a Famílies, Professionals i persones amb DID en el qual trobar informació, notícies, articles, recursos... sobre la PCP i els serveis centrats en les persones. 

També, a través d’aquest bloc es podrà accedir i compartir experiències i consultar les accions formatives incloses en el Pla de Formació de Dincat.